Het kan zijn dat je denkt geen vitamine B-12 tekort te hebben of dat bloedonderzoek heeft uitgewezen dat je waarden normaal zijn. Toch raad ik je aan deze blog te lezen, want hierin wordt je uitgelegd waarom je wel een tekort kan hebben.

Wat is vitamine B-12?
Vitamine B-12, ook wel cobalomine genoemd, is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen in je lichaam. De rode bloedcellen zijn verantwoordelijk voor het zuurstoftransport.

Daarnaast draagt vitamine B-12 bij aan een goede werking van je zenuwstelsel. Vitamine B-12 vindt je vooral in dierlijke producten en kan worden opgeslagen in je lichaam als reservevoorraad.

De gevolgen van vitamine B-12 tekort
Bij een normaal voedingspatroon zal er niet snel een vitamine B-12 tekort optreden. Je lichaam maakt eerst de voorraad op.

Een tekort kan leiden tot bloedarmoede en een aantal neurologische klachten, zoals tintelingen in de vingers, spierzwakte, geheugenverlies en coördinatiestoornissen.

Wat is dan het probleem?
Als je B-12 door gezonde voeding binnenkrijgt en het lichaam ook nog eens een reservevoorraad aan kan leggen, wat is dan het probleem?

Veel mensen met Lyme hebben een chronisch vitamine B-12 tekort. Dat zorgt ook voor veel klachten. Via injecties of in een andere vorm veel vitamine B-12 nemen heeft vaak weinig zin, omdat de B-12 de cel niet binnen gaat.

B-12 komt de cellen niet in
Bloedtesten bij de huisarts meten niet de waardes in de cel. Dan lijkt het alsof je genoeg vit. B-12 in je bloed hebt omdat je waardes in orde zijn. Dat is niet zo omdat de B-12 de cel niet in komt.

Opname van B-12 is geblokkeerd
De oorzaak is vaak een Syfilis-miasma, dat in veel gevallen de opname van vitamine B-12 blokkeert.

Een miasma is een erfelijke afwijking in het DNA die door de homeopaat Hahnemann is ontdekt. Een miasma ontstaat door een doorgemaakte ziekte, die een verandering in je DNA teweeg heeft gebracht. Deze afwijking in je DNA wordt doorgegeven aan de volgende generaties.

Bedenk je dat Syfilis in het verleden zeer veel voorkwam. Syfilis is een van de oudst bekende ernstige ‘geslachtsziekten’. Vóór de uitvinding van antibiotica, kon de infectie zich soms snel verspreiden en werd de ziekte eerder onderdrukt dan opgelost. Het onderdrukken van de ziekte werd gedaan met arsenicum en mercurium. Syfilis maar ook arsenicum en mercurium werden als het ware opgesloten in het DNA. Het DNA veranderde daardoor.

Er zijn epidemieën bekend onder de Oude Grieken, Joden en Romeinen, en later in Europa in de Middeleeuwen en in de negentiende eeuw. Het kan dan ook maar zo zijn dat een van je voorouders besmet is geraakt.

Verandering van je DNA ook wetenschappelijk aangetoond
Inmiddels is heden ten dage ook door wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat moleculaire verandering in je DNA door externe omstandigheden voorkomt.

Zo is er onlangs een onderzoek verschenen van het UMC waarin wordt aangetoond dat stress een moleculaire verandering in het DNA teweeg brengt. Dit proces noemt men DNA methylatie.

Ook emoties en je gedachten zijn van invloed op je DNA structuur. De epi-genetica is de wetenschap die zich hier mee bezig houdt.

Hoe hef je de B-12 opname blokkade op?

Gelukkig is het proces weer terug te draaien. Het is heel belangrijk om dit miasma op te heffen, met de B12 booster zodat je lichaamscellen vitamine B-12 weer kunnen opnemen. Daarmee worden veel van je klachten verholpen en krijg je weer meer energie.

Een middel om het Syfilis-miasma op te heffen kun je aanschaffen in de Claritas shop.

Als je vitamine B12 neemt, stop daar dan tijdelijk mee. Hef eerst het miasma op en neem daarna eventueel weer vitamine B12.

Bronvermelding
Houtepen, LC, Vinkers CH, Carrillo-Roa T, Hiemstra M, van Lier P, Meeus W, Branje S, Heim CM, Nemeroff CB, Mill J, Schalkwyk LC, Creyghton MP, Kahn RS, Joëls M, Binder EB, Boks MPM. Genome-wide DNA methylation levels and altered cortisol stress reactivity following childhood trauma in humans. Nature Communications, 2016 DOI: 10.1038/ncomms10967

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.