Over de Wet van Aantrekkingskracht zijn hele boeken geschreven. Kort gezegd komt deze Wet erop neer dat je aantrekt wat je uitzendt. Vaak wordt de Wet van Aantrekkingskracht als een alleenstaande wet gepresenteerd. Het is echter onmogelijk om Universele wetten los te koppelen van elkaar.

Werkt de Wet van Aantrekkingskracht voor jou nog niet?

Je hebt wellicht zelf al geprobeerd om met deze wet te werken en de resultaten waren misschien niet wat je ervan had verwacht. Teleurgesteld stop je er dan mee en denk je dat het niet werkt. Als je meer kennis hebt van het geheel, zal je duidelijker worden hoe de Wet van Aantrekkingskracht wel werkt.

In dit artikel leg ik je uit hoe de Wet van de Aantrekkingskracht in samenhang met andere wetten werkt.

Trillingen

Alles is energie. Alles bestaat uit trillingen en vibraties. Van een grote berg tot een stralende ster aan het firmament.

Een natuurkundige wet is dat energie de weg volgt van de minste weerstand en zo vrij kan stromen. Er wordt op deze wijze een maximum resultaat geboekt met een zo gering mogelijke inspanning. De natuur is efficiënt.

Wij mensen hebben ieder een uniek trillingspatroon. Dit geldt overigens voor alles in het Universum. Alles wat gecreëerd wordt, is nieuw en heeft niet eerder bestaan. Ook jij hebt een uniek trillingspatroon.

De meeste mensen zitten op een lage trilling door vastzittende blokkades. Omdat energie de wet van de minste weerstand volgt, hebben gelijke of bijna gelijke trillingsfrequenties de neiging om met elkaar mee te gaan trillen. Dit is de Wet van Harmonische Resonantie. Dit komt doordat gelijke of bijna gelijke trillingen (trillingen in fase) elkaar versterken, wat meer resultaat oplevert met minder energie.

Blokkades

Wordt de vrije energiestroom geblokkeerd, door weerstand of emoties, dan ontstaan er blokkades. De energie kan niet meer vrij stromen en er kunnen lichamelijke of psychische klachten ontstaan. Lage frequenties domineren je energiepatroon. Het is op dit principe  – de Wet van Aantrekkingskracht – dat je aantrekt wat je denkt, voelt of datgene aantrekt wat je blokkeert, wat je uitzendt.

Het ego speelt een grote rol. Deze heeft soms andere wensen dan ons Hogere Zelf. Wij hebben het ego veel macht gegeven in onze huidige levenswijze. De wensen van ons ego bijvoorbeeld kunnen de vrije energiestroom blokkeren.

Wanneer ons ego plaats maakt voor ons Hoger Zelf, gebeurt alles in ons leven – op basis van het principe van de minste weerstand – vrijwel ‘als vanzelf’. Dat is de Wet van Overgave.

Spiegel Jezelf

We zijn ons echter niet altijd bewust van alles wat we uitzenden. Door de werkelijkheid te zien als een reflectie van onszelf, kunnen we onszelf beter leren kennen. Dat is het Spiegelprincipe.

Een gevolg van deze wet is ook dat dat waarop we onze aandacht richten, we in sterkere mate naar ons toetrekken. Dat is de Wet van Aandacht. Alles wat je aandacht geeft groeit, wat betekent dat als jij je steeds op problemen richt, er meer problemen naar je toe zullen komen. Dus door goed waar te nemen wat er om je heen gebeurt, kun je een redelijke inschatting maken van jouw trillingsniveau.

Een korte samenvatting. We hebben de Wet van Trilling en Frequenties. Hieronder vallen de Sub-Wetten van Aandacht en van Aantrekkingskracht. Weet je hier niet uit te breken, dan blijft je leven in cirkels van meer van hetzelfde doorgaan. Dit is de Wet van Harmonische Resonantie. Nu kun je ook begrijpen waarom je steeds in dezelfde situatie terechtkomt.

Het verhogen van je trilling

Nu je dit weet, wordt duidelijk dat de enige manier is om hieruit te komen, is je trilling verhogen. Hoe doe je dat?

Hieronder geef ik je een aantal suggesties:

 1. Emotionele blokkades en overtuigen oplossen.
 2. Probeer te luisteren naar het gefluister van je ziel en zet je ego aan de kant.
 3. Doe dingen waar je blij van wordt. Dit brengt je in een hogere trilling.
 4. Meditaties.
 5. Muziek luisteren, zoals bijvoorbeeld Music from Source. Muziek die gemaakt is om je trilling te verhogen.
 6. Verbindt je met de Bron in je dagelijkse meditaties.
 7. Kom in beweging.
 8. Focus op positieve dingen.

Volgens de Wet van Trilling en Frequenties geldt dat een hogere trilling een lage trilling kan transformeren. Omgekeerd is dit niet mogelijk. Lukt het je om in een hogere trilling te komen en op een gegeven moment te blijven, dan zul je zien dat er andere dingen op je pad komen.

Zo hou je ziekte (onbewust) in stand

Begrijp je nu dat als je steeds met je ziek zijn bezig bent, je op deze manier je lage trilling in stand houdt? Ook als je denkt goede dingen te dingen, zoals allerlei therapeuten bezoeken, informatie opzoeken over je ziekte enzovoort. Je leeft vanuit de tekorten die je vanuit je ziek zijn ervaart en dit maakt het moeilijker om tot herstel te komen.

Let op, ik zeg niet dat je niets moet doen en niet op zoek moet gaan. Maar er moet een balans in zitten, het mag geen obsessie worden. Het gaat erom dat je op een bewuste manier leert je trilling waar te nemen en hiermee leert te werken.

Ik heb al een aantal tips gegeven over wat je kunt doen om je trilling te verhogen, maar een hele belangrijke is je mindset. Hoe denk jij over ziek zijn, hoe ga je ermee om, wat kun je beter wel en niet doen?

In de volgende artikelen deel ik een aantal vaardigheden met je om meer regie over je leven te krijgen, meer grip op het ziek zijn.

ALLOW

Tot slot nog even over de Wet van Overgave. Laat je ook werkelijk gebeuren dat je positieve dingen in je leven toelaat? Kun je het werkelijk overlaten aan het Universum en vol vertrouwen voelen dat het naar je toekomt? Kun jij uit je ego stappen en je ziel door je heen laten werken? Leven vanuit de emotie van je hart? Want ook dit is een onderdeel van het hele proces. Zonder vertrouwen en overgave zal er niet veel veranderen.

Ik hoop dat je nu meer inzicht hebt in de Wet van Aantrekkingskracht en er hierdoor meer grip op kunt krijgen. Het Universum gunt je alles en nog veel meer!

1 reactie. Reactie plaatsen

 • The sickness becomes the comfort. Goed en duidelijk artikel, ben het er zeer mee eens, nu het nog omzetten 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.