Elektrosmog en straling is in therapieland nog een onderwerp dat relatief weinig aandacht krijgt. Dit terwijl het een erg belangrijk speerpunt is als je van Lyme wilt herstellen.

Gebombardeerd door straling
In onze steeds meer draadloze wereld worden we continu gebombardeerd door straling. Denk aan de WiFi in je eigen huis en dat van je buren, WiFi op je werk of op school, de DECT-telefoon, de magnetron, de inductiekookplaat, je mobiele telefoon, je tablet, laptop, draadloze geluidsboxen en lampen etc., GSM-masten, beveiligingspoortjes in winkels, elektrische en hybride auto’s enzovoort.

Eigenlijk is er geen ontkomen meer aan.

Waarom je met Lyme extra gevoelig bent voor straling
Er zijn twee reden waarom je extra gevoelig bent voor straling als je Lyme hebt:

1. De ontstekingen die Lyme veroorzaakt, maken je aurisch veld broos. Er ontstaan als het ware gaatjes in je aura waardoor alles van buiten veel harder bij je binnenkomt, ook straling. Eigenlijk ben je een soort van hooggevoelig. Die gaatjes in je aura maken je zeer gevoelig voor straling, van welke bron ook.

2. Een teveel aan straling veroorzaakt een zgn. spin-inversie.
Een spin-inversie betekent dat elektronen geïnverteerd d.w.z. omgekeerd draaien. Even een stukje uitleg daarover zoals ik het waarneem.

Onze cellen bestaan uit vele atomen. Die atomen zijn op hun beurt weer opgebouwd uit onder andere elektronen. Elektronen draaien in verschillende lagen om de kern van atomen (de nucleus) heen.

Ieder elektron zelf spint ook in een bepaalde richting om zijn eigen as. Dat spinnen is erg gevoelig voor elektromagnetische impulsen van buitenaf. Zo kan elektromagnetische straling de draaiing van elektronen om de atoomkern omkeren. Dat noemen we dan spin-inversie.

Spin-inversie en je gezondheid
Door de spin-inversie houden de cellen meer afvalstoffen vast en lopen ze langzaam maar zeker zo vol dat ze niet meer goed functioneren.

Als je gezond bent, herstelt een spin-inversie zich vrij snel vanzelf. Heeft je lichaam het al zwaar te verduren zoals met Lyme, dan lukt het je lichaam niet meer om deze draaiing zelf te herstellen.

Een spin-inversie kan er de oorzaak van zijn dat niets lijkt te werken van wat je ook probeert aan behandelingen. Je komt dan als het ware niet boven een bepaalde grens uit die je nodig hebt om stappen in je herstel te zetten.

Wat kun je zelf doen om de invloed van straling te beperken?

 • Gebruik geen magnetron en kook niet op inductieplaten;
 • Bel zo min mogelijk mobiel en als je het doet, gebruik oortjes of zet de luidspreker aan;
 • Zet de mobiele telefoon op vliegtuigmodus:
  • als de telefoon naast je ligt en je er niets mee doet;
  • als je de telefoon als wekker gebruikt;
 • Draag je mobiel nooit op je lichaam;
 • Gebruik internet via de kabel;
 • Zet als je WiFi hebt, in ieder geval de router ’s nachts uit;
 • Zorg dat je slaapkamer zoveel mogelijk stralingsvrij is. Zie daarvoor de tips bij ‘Slapen’;
 • Plak antistraling-stickers op je mobiele apparaten en pc of laptop;
 • Rij bij voorkeur niet in een elektrische of hybride auto;
 • Mocht je zonnepanelen hebben, scherm je omvormer af en zorg voor goede aarding. Haal daar eventueel een specialist bij.

Hulp nodig?
Heb je veel last van straling in je huis of vermoed je dat, schakel dan een woonbioloog in. Die kan je huis doormeten en apparatuur plaatsen die je tegen straling beschermt.

Wij werken samen met Huub Smulders van Bureau Straling Meten.

Tevens kun je de spin-inversie weg laten halen. Zowel Hyacintha als Lia beschikken over een zgn. Spininverter en weten hoe ze dit apparaat het beste voor je in kunnen zetten als je Lyme hebt en kampt met een spin-inversie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.