Heb jij zwarte vullingen in je gebit? Dat is minder goed nieuws als je die hebt. Zwarte vullingen zijn gemaakt van amalgaam. Die bevatten 50% kwik.
Kwik is uitermate giftig en wil je liever niet in je lijf hebben. Tussen de amalgaamvulling en je tand of kies, zit altijd een beetje ruimte. Met het blote oog zie je dat niet maar de ruimte is groot genoeg voor allerlei bacteriën om ertussen te kruipen.
Als je Lyme hebt, gaan de Borrelia-spirocheten zitten ‘meuken’ in die ruimte. Met als gevolg tandvleesontstekingen en erger, kwik dat uit de amalgaamvullingen je lichaam in lekt.
Je gebit zit dicht bij je hersenen. Als zich daar gifstoffen zoals kwik verzamelen, kun je neurologische klachten krijgen.
Dr. Dietrich Klinghardt, een van origine Duitse Lyme-arts die vanuit Amerika werkt, vindt bij veel mensen met Lyme zware metalen belastingen met onder andere aluminium en kwik.
Naar mijn beleving komt dit door de spininversie veroorzaakt door een overbelasting van elektromagnetische straling. Zie blog hierover. Ook zijn de implantaten en amalgaamvullingen grote geleiders van elektriciteit en straling. Door de spininversie is het lichaam niet meer in staat de losgeraakte deeltjes af te voeren.
Biologische tandartsen kunnen amalgaamvullingen veilig uit je gebit verwijderen… maar wees voorzichtig!

Waar moet je op letten?

  • Als je nog heel zwak bent, kan het juist niet handig zijn om al je amalgaamvullingen te laten verwijderen. Aan de andere kant kunnen veel van je klachten juist komen door de kwikbelasting.
  • Het is meestal verstandig om niet meer dan 1 vulling per keer te laten verwijderen. Dat belast je systeem zo min mogelijk.
  • Let er ook op dat de biologische tandarts werkt met een zgn. cofferdamklem en cofferdamdoekje, speciale afzuigapparatuur en een gouden ‘snoetje’ (een goudfilm over de rest van je gezicht) zodat je de kwik niet via inademing alsnog binnen krijgt. En dat het uitboren in laagjes gebeurt. Dat vermindert het vrijkomen van kwikdamp aanzienlijk.
  • Kies qua verdoving voor lidocaine i.p.v. artacaine. Artacaine kan pittige gevolgen hebben en als je Lyme hebt, heeft je lichaam al voldoende zwaar. Better safe than sorry!

PS. Tegenwoordig plaatsen tandartsen alleen nog composiet vullingen, witte vullingen. Die hebben het voordeel dat ze geen kwik bevatten.
Wil je meer weten over hoe je je gebit gezond houdt, lees dan de blog ‘Waarom goede gebitsverzorging essentieel is bij Lyme’.

Voor meer informatie kijk op: http://bosscherstichting.org/nl/startpagina.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.